7030 Supermoto Forum

Justin Reid The Ultimate Quad Rider

Justin Reid fra Nordirland har vundet Britiske Mesterskaber i både SX Quad og Supermoto Quad, og har desuden Verdensrekord for den højeste hastighed på en side-wheelie.

Justin Reid the ultimate Quad Racer

Højdepunkter

Reid der er født i 1977 vandt hans første "British Championship Quadcross" i 1998. Året efter tog han en anden stor skalp i Supermoto Quad, hvor han i Belgien til et indendørs stævne startede bagerst og måtte arbejde sig op igennem feltet, men han vandt!.

Hans startede med at køre quad i 1988 på en 200 kubik ATV. I 1992 købte han sin første Yamaha Banshee og begyndte at køre rigtigt ræs i 1993.

Et andet favorit løb som deltager i hvert år er det legendariske "12 Hours ATV Pont de Vaux" i Frankrig.

Guinness book of World Records

Two Guinness World Records

Foran 18.000 tilskuere i september 2010 på Silverstone lavede han 2 nye rekorder som er kommet i Guinness Rekordbog. Den mest spektakulære rekord var en "sidevejs wheelie" (se billedet ovenover). Her satte Reid ny hastighedsrekord med 68 mph = 109.435 km/t. Det er jo lige til at få koldsved i hænderne af at tænke på.

Med til historien hører også at Justin Reid ikke havde nogen mulighed for at træne op til rekorden, da der ikke findes store nok baner hvor han bor. Og ikke mindst var den tidligere rekordindehaver ingen mindre end den berømte freestyle motocross og extremsports atlet Travis Pastrana fra USA som indtil da, ejede rekorden med "sølle" 47 mph :-)

Den anden rekord som indrog Justin Reid i Guinness book of World Records var for den hurtigste ATV tid fra 0-60 mph = 96,560 km/t. i tiden 3,12 sekunder!

Supermoto Quad

Senest vandt Justin det Britiske SuperQuad Mesterskab i 2009. I 2010 blev han tidligt på sæsonen sat ud af spillet pga. et voldsomt styrt i hans sideløbende karriere i British SX Quad Championship.

Men her kan du se lidt onboard video fra hans helmetcam i den 3. afdeling af 2011 British Supermoto Quad, hvor han blev nr. 2 i 2 heat. Et must see' for 2 stroke lovers.Design by Íshús Media