7030 Supermoto Forum

Kina Motorcykler

Kina's produktion af motorcykler vokser eksplosivt, det ved alle. Men hvornår ser vi ægte performance bikes fra det store land mod Øst?

Kina Motorcykler

I Kina ved de en del om at at producere stort set alt, og det i massive mængder. Men selvom der spyttes et uhyre stort antal motorcykler ud til stort set alle verdens lande, er det ofte licens motorer eller bikes af mindre lødig kvalitet. Og så er der jo lige det med at få reservedele...

MC Ulykker Generelt

Det faktum at motorcykel ulykker vokser, hænger sikkert også sammen med at Hr. eller Fru. Jensen, der er kommet lidt op i årene, og aldrig har kørt på en motorcykel før - erhverver sig en superbillig Kina-model og kommer ud i trafikken på 2 hjul for første gang i livet.

Der er efterhånden mange i det politiske system såvel som interesse-organisationer der har set nogle moneter at tjene på synsvirksomhed, der presser på for at indføre tvunget syn af motorcykler på linie med bilerne synskrav.

Det er ikke for at klandre' Kina motorcyklerne i denne sammenhæng. For det er nok mere et spørgsmål om ikke de stigende ulykker skyldes uerfarne motorcyklister på vejene idag. Det der' synspunkt om at ulykkerne skyldes manglende MC vedligeholdelse, som nogen med store interesser påpeger, ville i den grad være på plads at få underbygget med nogle dugfriske statistikker for danskerne. Så kan man få vished om det virkeligt skyldes 'vedligeholdelses teorien' det handler om, eller noget helt andet.

Tilbage til China Motorcykler

Shineray der stammer fra Kina, kommer i 2008 med en 'Ny' 250cc MX model.

Shineray XG 250 GY - 2008

Shineray XY 250 GY

Igen må man sige er der ikke er noget banebrydende nyt, hvis Kina bikes skal tage kampen op mod de store i branchen, på mere end blot prisen. Denne 250 kubik MX'er fra Shineray er dog et skridt i den rigtige retning.

Motoren har nogle ligheder med Honda's AX-1 (NX250) klumpen', og der er i forhold til hvad man tidligere har set fra Kina, gjort mere for affjedrings- og bremse komponenterne.

Men bedøm selv. Der er ingen pris på dyret' endnu, men man bliver næppe forskrækket i den retning...

Shineray XY 250 GY

Shineray XY 250 GY

Shineray XY 250 GY

Shineray XY 250 GY

Shineray XY 250 GY

Se større Foto's? - Klik på artikel billederneDesign by Íshús Media